Przepisy Szaszłyki z krewetek i melona
Składniki
350 g krewetek w skorupkach
3/4 melona żółtego
Marynata:
1/2 szkl. soku pomarańczowego
1/2 szkl. soku ananasowego
2 łyżki imbiru świeżo startego
4 łyżki miodu
Opis

Przygotuj marynatę: do głębokiej miseczki wlej sok pomarańczowy i ananasowy. Dodaj świeżo starty imbir i miód płynny. Doprowadź do wrzenia. Wystudź. Zamieszaj zalewę i włóż do niej krewetki w skorupkach. Odłóż do lodówki maksymalnie na 30 min.

Melona pokrój w grubą kostkę – 2 x 2 cm, nie musisz obierać melona. Na szaszłykowe patyczki nabijaj na przemian krewetki z kawałkami melona. Grilluj 5 min, aż skorupki się zarumienią.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
6 miesięcy temu
15 min.
Desery
6 miesięcy temu
50 min.
Dania główne
6 miesięcy temu
80 min.
Desery
6 miesięcy temu
10 min.
Desery
2 3 4