Przepisy Szaszłyki z krewetek i melona

Składniki

350 g krewetek królewskich (w skorupkach)
¾ melona Cantaloupe
Marynata:
½ szklanki soku pomarańczowego
½ szklanki soku ananasowego
2 łyżki imbiru (świeżo startego)
4 łyżki miodu

Sposób przygotowania

1

Przygotuj marynatę: do głębokiej miseczki wlej sok pomarańczowy i ananasowy. Dodaj świeżo starty imbir i miód płynny. Doprowadź do wrzenia. Wystudź. Zamieszaj zalewę i włóż do niej krewetki w skorupkach. Odłóż do lodówki maksymalnie na 30 min.

2

Melona pokrój w grubą kostkę – 2 x 2 cm, nie musisz obierać melona. Na szaszłykowe patyczki nabijaj na przemian krewetki z kawałkami melona.

3

Grilluj 5 min, aż skorupki się zarumienią.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8