Przepisy Szaszłyki z kalafiora, tofu, papryki w sosie barbecue

Składniki

1 op. tofu

1 czerwona papryka

10 różyczek kalafiora

Sos:

100 g dżemu śliwkowego

50 ml soku ananasowego

2 ząbki czosnku

2 drobno posiekane szalotki

kawałek startego imbiru

1/2 łyżeczki suszonego chilli

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj sos: powidła śliwkowe wymieszaj z sokiem z ananasa, dodaj rozgnieciony czosnek i drobno posiekaną cebulkę. Całość wymieszaj z przyprawami i odstaw na chwilę, aby smaki się wymieszały.

Tofu pokrój w kostkę i wrzuć do sosu. Kalafior umyj, odetnij liście, podziel na różyczki, każdą różyczkę natnij przy korzeniu i gotuj na parze PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA PARZE ok. 10–15 min. Paprykę umyj i wytnij gniazda nasienne, miąższ pokrój w niedużą kostkę. Tofu odcedź, sos pozostaw.

Na patyki do szaszłyków nadziewaj paprykę, kalafior i tofu. Szaszłyki ułóż na tacce do grilla i w trakcie pieczenia polewaj dość często przygotowanym sosem. Piecz, aż warzywa się zarumienią i będą miękkie. Podawaj z ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4