Szaszłyki z kabanosów, papryki i czerwonej cebuli
Składniki
6 kabanosów
2 papryki czerwone
3 cebule czerwone
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka oregano
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Każdego kabanosa pokrój na około 6 kawałeczków. Papryki umyj, wyjmij gniazda nasienne i pokrój w dość duże, równe kwadraty. Cebulę obierz, umyj i pokrój w ósemki. Nadziewaj warzywa na patyczki do szaszłyków na przemian z kabanosami. Nagrzej piekarnik do 200°. Szaszłyki ułóż na folii do pieczenia, skrop oliwą, posól, popieprz i obsyp oregano z każdej strony. Piecz przez ok. 20 min. Podawaj z ulubionym dipem, musztardą lub ketchupem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
120 min.
Zupy