Przepisy Szaszłyki z jagnięciny, boczku i warzyw

Składniki

500 g jagnięciny
500 g boczku parzonego (surowego)
2 cukinie
2 bakłażany
10 szalotek
3 papryki czerwone
1 główka czosnku
1 pęczek świeżego rozmarynu
1 opakowanie papryki słodkiej wędzonej
pieprz czarny mielony
sól
1 opakowanie kolendry mielonej
1 opakowanie kminu rzymskiego mielonego
1 opakowanie czosnku niedźwiedziego
1 opakowanie suszonej cebuli
oliwa z oliwek (do marynaty i skropienia warzyw)

Opis

Jagnięcinę oczyścić z nadmiaru tłuszczu i błonek. Pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem, pozostałymi przyprawami i posiekanym rozmarynem. Dokładnie przemieszać ręką i zostawić na kilka godzin. Z boczku odkroić skórę, jeśli jest, i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem, polać 3 łyżkami oliwy i dosypać czosnku niedźwiedziego. Dokładnie przemieszać i odstawić, żeby się chwilę zamarynowało. Warzywa pokroić w mniejsze części. Skropić oliwą, posypać solą, pieprzem i wędzoną papryką i dokładnie wymieszać. Na drewniane lub metalowe patyczki nabijać naprzemiennie mięso i warzywa. Grillować do czasu aż wszystkie składnik się zarumienią.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8