Przepisy Szaszłyki po gruzińsku
Składniki
​500 g mięsa bez kości (wołowego, wieprzowego lub baraniny)
ok. 250 g pomidorków koktajlowych
3 cebule
3 ząbki czosnku
1 granat
1 łyżeczka ziarenek kolendry
kilka liści laurowych
1/3 szkl. octu winnego
5 łyżek oleju
1 łyżka masła
pęczek szczypiorku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Mięso pokrój w kostkę, jak do szaszłyków i oczyść z nadmiaru tłuszczu. Mięso przełóż do miski. Cebulę pokrój w dość grube plastry, ząbki czosnku drobno posiekaj i wymieszaj z mięsem. Mięso z cebulą i czosnkiem zalej octem winnym, dodaj pokruszone liście laurowe, kolendrę, olej i całość wymieszaj. Mięso pozostaw w marynacie pod przykryciem w lodówce na 2–3 godz.

Po tym czasie nadziej mięso na szpadki na przemian z plastrami cebuli. Szaszłyki piecz na ruszcie w piekarniku lub na mocno rozgrzanej patelni. Piecz aż się przyrumienią z zewnątrz, a w środku pozostaną miękkie. W trakcie pieczenia podlewaj oliwą. Szaszłyki przełóż na talerz, posyp pokrojonym szczypiorem i ziarnami granatu. Podawaj z pomidorkami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4