Przepisy Szaszłyki owocowe
Składniki
1/2 kg truskawek
4 kiwi
1 pitaja
4 figi
sok z 1/2 cytryny lub limonki
ok. 1/2 szkl. miodu lipowego lub miodu sztucznego
listki świeżej mięty lub melisy
Opis

Wszystkie owoce umyj. Pitaję przekrój na pół i łyżką do wydrążania uformuj kuleczki. Kiwi obierz i pokrój w pół plastry (dosyć szerokie). Truskawki przekrój na połowę. Figi obierz (ale nie koniecznie), przekrój je na ćwiartki. Wszystkie owoce ponadziewaj na patyczki do szaszłyków. Blachę wyłóż pergaminem, ułóż na nim szaszłyki, skrop cytryną i polej obficie miodem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200° i piecz ok. 5–10 min, tak aby szaszłyki nie straciły koloru i nie rozmiękły. Podawaj od razu polane sosem z pieczenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
60 min.
Przystawki
3 miesięcy temu
5 min.
Napoje
3 miesięcy temu
15 min.
Desery
3 miesięcy temu
30 min.
Napoje
3 miesięcy temu
60 min.
Dania główne