Przepisy Szaszłyk z karkówki wieprzowej ze śliwką suszoną i papryką
Składniki
800 g karkówki wieprzowej bez kości
½ papryki pomarańczowej
½ papryki żółtej
½ papryki zielonej    
12 śliwek kalifornijskich
Opis

Karczek umyj i pokrój na 8 równych części. Mięso rozbij tłuczkiem. Papryki pokrój w paski.

Na 4 kotletach ułóż śliwki, a następnie przypnij je do mięsa za pomocą wykałaczek szaszłykowych. Do kolejnych 4 kotletów przypnij paski kolorowej papryki. Grilluj na średnim żarze przez ok. 20 min często obracając.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
50 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Zupy