Przepisy Szaszłyk rybny z barramundi
Składniki
2 filety z barramundi
2 cebule czerwone
1 czerwona papryka
kilka pomidorków koktajlowych
4 łyżki soku z cytryny
1/2 szkl. oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz, tymianek
Opis

Zdejmij skórę z barramundi, mięso opłucz pod wodą, przełóż do miski i skrop cytryną – pozostaw na 15 min. Następnie pokrój rybę w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w ósemki, rozdziel na kilka części, z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę, pomidorki umyj i poprzekrawaj na połowy. Do miseczki wlej oliwę i maczaj kolejno każdy kawałek ryby i warzyw, nadziewaj na patyki do szaszłyków po czym dokładnie posól, popieprz i obsyp tymiankiem. Piekarnik nagrzej do 200° i piecz ok. 25 min, podlewając co jakiś czas oliwą. Szaszłyki możesz również upiec na tradycyjnym grillu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
75 min.
Desery