Przepisy Szaszłyk rybny z barramundi

Składniki

2 filety z barramundi

2 cebule czerwone

1 czerwona papryka

kilka pomidorków koktajlowych

4 łyżki soku z cytryny

1/2 szkl. oliwy z oliwek

przyprawy: sól, pieprz, tymianek

Opis

Zdejmij skórę z barramundi, mięso opłucz pod wodą, przełóż do miski i skrop cytryną – pozostaw na 15 min. Następnie pokrój rybę w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w ósemki, rozdziel na kilka części, z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę, pomidorki umyj i poprzekrawaj na połowy. Do miseczki wlej oliwę i maczaj kolejno każdy kawałek ryby i warzyw, nadziewaj na patyki do szaszłyków po czym dokładnie posól, popieprz i obsyp tymiankiem. Piekarnik nagrzej do 200° i piecz ok. 25 min, podlewając co jakiś czas oliwą. Szaszłyki możesz również upiec na tradycyjnym grillu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4