Przepisy Szarlotka z jabłek i kaki

Składniki

4 owoce kaki

700 g gotowych jabłek na szarlotkę

250 g masła

2 jajka

450 g mąki

150 g cukru

1 op. cukru waniliowego

1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta cynamonu

Opis

Masło posiekaj na stolnicy z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodaj żółtka i cukier waniliowy. Zagnieć gładkie ciasto, zawiń w folię i schowaj do lodówki na 30 minut. Kaki obierz i pokrój na małe kawałki. Następnie wymieszaj z masą jabłkową i cynamonem.

Nastaw piekarnik na 175°C. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem. Wyciągnij ciasto z lodówki i podziel na 2/3 i 1/3. Większą częścią wyłóż dno i boki tortownicy. Na cieście rozłóż masę jabłkową. Pozostałą część ciasta rozwałkuj i przykryj nim wierzch szarlotki. Odetnij wystające brzegi i zlep krawędzie ciasta. Wstaw szarlotkę do piekarnika na 50 minut. Kiedy brzegi ciasta zaczną odstawać od formy i ciasto nabierze złotego koloru, wtedy jest gotowe. Przed podaniem odczekaj 30 minut.

 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4