Przepisy Syrop lawendowy

Składniki

4 łyżki suszonej lawendy

300 ml wrzącej wody

200 g cukru

Opis

Lawendę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15 minut. Po tym czasie przelewamy całość do blendera i miksujemy. Zmiksowany płyn przecedzamy przez sito, pozbywając się kwiatowego suszu.

Napar przelewamy do rondelka, dodajemy cukier i gotujemy na średnim ogniu, aż syrop zacznie gęstnieć, a jego kolor zrobi się ciemnofioletowy.

Lekko studzimy, a następnie przelewamy do buteleczki lub bezpośrednio do filiżanek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4