Świąteczna pieczeń wołowa
Składniki
800 g wołowiny na pieczeń
2 łyżki mąki
50 ml oleju
przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
Opis

Mięso umyj, przypraw solą i pieprzem. Wyłóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj olej i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°. Piecz przez ok. 2 godz.

Po upieczeniu pieczeń wyłóż na talerz. Sos wytworzony podczas pieczenia zlej z naczynia żaroodpornego do garnka. Dodaj do niego ziele angielskie i liść laurowy. Dolej ½ l wody.

Pokrój w plastry upieczoną pieczeń i wyłóż do garnka z sosem. Gotuj na małym ogniu przez ok. 10 min. W naczyniu zrób zawiesinę z mąki i wody. Zagęść sos.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Zupy