Przepisy Świąteczna pieczeń wołowa

Składniki

800 g wołowiny na pieczeń

2 łyżki mąki

50 ml oleju

przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

Opis

Mięso umyj, przypraw solą i pieprzem. Wyłóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj olej i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°. Piecz przez ok. 2 godz.

Po upieczeniu pieczeń wyłóż na talerz. Sos wytworzony podczas pieczenia zlej z naczynia żaroodpornego do garnka. Dodaj do niego ziele angielskie i liść laurowy. Dolej ½ l wody.

Pokrój w plastry upieczoną pieczeń i wyłóż do garnka z sosem. Gotuj na małym ogniu przez ok. 10 min. W naczyniu zrób zawiesinę z mąki i wody. Zagęść sos.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4