Suszone morele z marynowanym tofu
Składniki
200 g suszonych moreli
150 g naturalnego tofu
świeża kolendra
sos teriyaki
kawałek imbiru
1-2 ząbki czosnku
Opis
  • Małe przekąski dobrze wyglądają w dużej ilości na paterach.
  • Do dekoracji świątecznego stołu z przekąskami zamiast klasycznych świeczek można wykorzystać lampki choinkowe.
  • By podkreślić kolor i kształt przekąsek, warto podać je na jednolitym, stonowanym talerzu.
Sposób przygotowania
1
Morele namaczamy w gorącej wodzie i odstawiamy na chwilę.
2
W międzyczasie tofu łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym na tarce imbirem, posiekaną kolendrą oraz sporą ilością sosu teriyaki.
3
Odstawiamy na około 30 minut, a następnie miksujemy na jednolity krem.
4
Przygotowaną pastą i przy pomocy szprycy cukierniczej nakładamy małe porcje tofu na odsączone morele. Na koniec dekorujemy każdą przekąskę świeżą kolendrą.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
2 miesiące temu
50 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Desery