Przepisy Suszone morele z marynowanym tofu

Składniki

200 g suszonych moreli

150 g naturalnego tofu

świeża kolendra

sos teriyaki

kawałek imbiru

1-2 ząbki czosnku

Opis

  • Małe przekąski dobrze wyglądają w dużej ilości na paterach.
  • Do dekoracji świątecznego stołu z przekąskami zamiast klasycznych świeczek można wykorzystać lampki choinkowe.
  • By podkreślić kolor i kształt przekąsek, warto podać je na jednolitym, stonowanym talerzu.

Sposób przygotowania

 alt=
1

Morele namaczamy w gorącej wodzie i odstawiamy na chwilę.

 alt=
2

W międzyczasie tofu łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym na tarce imbirem, posiekaną kolendrą oraz sporą ilością sosu teriyaki.

 alt=
3

Odstawiamy na około 30 minut, a następnie miksujemy na jednolity krem.

 alt=
4

Przygotowaną pastą i przy pomocy szprycy cukierniczej nakładamy małe porcje tofu na odsączone morele. Na koniec dekorujemy każdą przekąskę świeżą kolendrą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4