Przepisy Suszone morele z marynowanym tofu

Składniki

200 g moreli suszonych
150 g tofu (naturalnego)
1 pęczek świeżej kolendry
sos teriyaki
imbir
2 ząbki czosnku

Opis

Małe przekąski dobrze wyglądają w dużej ilości na paterach. Do dekoracji świątecznego stołu z przekąskami zamiast klasycznych świeczek można wykorzystać lampki choinkowe. By podkreślić kolor i kształt przekąsek, warto podać je na jednolitym, stonowanym talerzu.

Sposób przygotowania

1

Morele namaczamy w gorącej wodzie i odstawiamy na chwilę.

2

W międzyczasie tofu łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym na tarce imbirem, posiekaną kolendrą oraz sporą ilością sosu teriyaki.

3

Odstawiamy na około 30 minut, a następnie miksujemy na jednolity krem.

4

Przygotowaną pastą i przy pomocy szprycy cukierniczej nakładamy małe porcje tofu na odsączone morele. Na koniec dekorujemy każdą przekąskę świeżą kolendrą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8