Przepisy Suszone morele i żurawina w korzennej nucie
Składniki
400 g świeżej żurawiny
300 g suszonych moreli
3 laski wanilii
3 gwiazdki anyżu
3 laski kory cynamonu
1 i 1/2 łyżeczki goździków
1/2 l wytrawnego czerwonego wina
200 ml rumu
cukier
3 słoiki półtoralitrowe
Opis

Wyparz słoiki. Wsyp do każdego po 6 łyżeczek cukru lub więcej, jeśli chcesz uzyskać słodszy smak. Żurawinę opłucz. Owoce (żurawinę i morele) ułóż warstwowo w słoikach. Do każdego dodaj po porcji przypraw. Rum wymieszaj z winem i rozlej do słoików. Pasteryzuj przez 15 minut. Po tym czasie odwróć słoiki do góry dnem i pozostaw do ostudzenia.

Suszone morele i żurawina z tego przepisu świetnie nadają się do mięs, sosów i napojów, np. rozgrzewającej herbaty lub ponczu.

Zamiast świeżej żurawiny możesz wykorzystać suszoną. Pamiętaj, aby w takim przypadku użyć mniej cukru.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
255 min.
Przystawki
2 3 4