Surówka z pora
Składniki
1 por
1 jabłko
sok z 1/2 cytryny
1- 2 łyżki oleju
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Pora oczyść, przekrój na pół wzdłuż i umyj. Następnie pokrój go w cieniutkie plasterki. Jabłka umyj i usuń gniazda nasienne, zetrzyj na tarce z dużymi oczkami i skrop cytryną – dokładnie wymieszaj tak, aby sok dotarł do wszystkich części jabłka, inaczej owoc ściemnieje. Następnie jabłko połącz z porem, dopraw przyprawami, polej olejem i wymieszaj. Podawaj od razu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
40 min.
Zupy