Sum gotowany w jarzynach
Składniki
2 filety z suma afrykańskiego
1/2 op. jarzyn mrożonych
6 łyżek masła
sok z 1 cytryny
40 ml wina wytrawnego białego
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Filety suma oprósz solą i pieprzem oraz skrop sokiem z cytryny. W garnku stop 2 łyżki masła i wrzuć mrożone warzywa. Duś je szczelnie przykryte pokrywką ok. 10 min, następnie zalej winem. Na warzywa połóż rybę. Na wierzchu każdego fileta połóż po 2 łyżki masła, przykryj szczelnie pokrywą i duś na małym ogniu kolejne 20 min. Rybę podawaj na warzywach z sosem z gotowania.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Napoje