Przepisy Sum afrykański podawany z warzywami

Składniki

ok. 700 g suma afrykańskiego

3 marchewki

1 brokuł mały

2 cebule

2 łodygi selera naciowego

4 łyżki masła

2 łyżki mąki

kilka świeżych gałązek kolendry

1 łyżeczka suszonej bazylii

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Suma spraw, umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na dzwonki. Następnie natrzyj solą i skrop cytryną. Suma obtocz w mące i usmaż na kilku łyżkach oleju na rumiano (ok. 10 min z każdej strony). W połowie smażenia, wlej 3 łyżki wody na patelnię i przykryj szybko pokrywką – para tworząca się nawilży rybę. Kiedy woda wyparuje, dodaj 2 łyżki masła, wyłącz gaz i chwilkę jeszcze potrzymaj rybę pod przykryciem, aby nasiąkła masłem.

Cebulę pokrój w krążki, brokuły podziel na mniejsze różyczki, marchewkę pokrój w słupki, a seler posiekaj na małe kawałki i podsmaż wszystko razem w rondelku przez ok. 15 min pod przykryciem na 2 łyżkach masła. Całość posól i popieprz, na końcu dodaj bazylię. Usmażoną rybę wyłóż na talerz i posyp świeżą kolendrą, obok ułóż warzywa.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4