Przepisy Strudel warzywny
Składniki
gotowe ciasto kruche
20 dag boczku parzonego
3 średnie cebule
2 marchewki
4 duże pieczarki
1/4 główki małej młodej kapusty
1 jajo
olej do smażenia
przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołow
Opis

Cebulę obierz i pokrój w małą kostkę, następnie zeszklij na rozgrzanym oleju. Marchew obierz, umyj i potnij w krążki. Krótko zblanszuj w osolonej wrzącej wodzie (ok. 5 min), po czym od razu ostudź zimną wodą i osusz. Pieczarki obierz i pokrój w plastry. Młodą kapustę poszatkuj, a boczek pokrój w cienkie plasterki.

Rozwiń gotowe kruche ciasto. Na całej powierzchni rozprowadź równomiernie warstwę boczku, następnie cebuli, marchwi, pieczarek i kapusty. Wierzch przypraw solą, gałką muszkatołową i sporą ilością czarnego pieprzu. Za pomocą ściereczki zroluj strudel, zaczynając od krótszej strony. Końce zlep dokładnie i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. W miseczce ubij jajko i posmaruj nim strudel. Piecz w temperaturze 200° przez 35–40 min. Kwadrans przed końcem pieczenia, ostrożnie wyjmij strudel i zawiń w folię aluminiową, aby upiekł się w środku i nie przypalił się z wierzchu. Można podawać na gorąco lub na zimno.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4