Przepisy Steki z brotoli z kaparami i sosem z białego wina
Składniki
2–3 steki z brotoli 
1/4 filiżanki białego wytrawnego wina lub octu winnego 
1/4 filiżanki kaparów 
50 g masła 
3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
oliwa z oliwek 
sól morska 
świeżo zmielony czarny pieprz
Opis

Steki z brotoli umyj i osusz. Następnie natrzyj solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Patelnię dobrze rozgrzej, nalej odrobinę oliwy i smaż steki z ryby na średnim ogniu przez ok. 3–4 minuty z każdej strony. Usmażone ryby zdejmij z patelni i włóż do ciepłego piekarnika nagrzanego do temp. 80˚.  

Na patelnię wlej białe wino lub ocet winny i gotuj przez minutę. Następnie dodaj kapary, masło i gotuj jeszcze przez ok. 2 min lub do czasu, aż sos zgęstnieje, a kapary będą usmażone i zrumienione.  

Na talerz wyłóż odrobinę sosu i połóż na nim ciepłe ryby. Całość udekoruj pietruszką lub kolendrą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4