Przepisy Steki schabowe w trzech smakach
Składniki
1 kg schabu z kością
sok z ½ cytryny
3 łyżki ketchupu
2 ząbki czosnku
6 łyżek oleju
przyprawy: tymianek, estragon, bazylia, pieprz ziołowy, curry, papryka słodka, sól
Opis

Schab z kością umyj i podziel na 6 równych plastrów.

Przygotuj trzy rodzaje marynat:

a) 2 łyżki oleju wymieszaj z papryką słodką, ketchupem i sokiem z cytryny, dodaj sól,
b) 2 łyżki oleju wymieszaj z tymiankiem, estragonem i bazylią, dodaj sól,
c) 2 łyżki oleju wymieszaj z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, curry, pieprzem ziołowym.

Tak przygotowanymi marynatami posmaruj kotlety, po dwa każdą marynatą. Włóż do lodówki na 3 godz. Smaż na grillu po 7 min z każdej strony.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Zupy