Przepisy Stek z brotoli w cytrynowym pieprzu

Składniki

3 steki z brotoli 

3 szczypty pieprzu cytrynowego 

sok z 1 cytryny 

3 szczypty soli ziołowej 

2–3 łyżki mąki 

olej do smażenia 

sól do smaku 

garść posiekanego koperku

Opis

Steki z brotoli umyj i osusz. Następnie dopraw je pieprzem cytrynowym i solą ziołową. Kawałki ryby skrop obficie sokiem z cytryny i wstaw na ok. 10 minut do lodówki. 

Na patelni rozgrzej olej. Brotolę oprósz mąką i smaż na małym ogniu na rumiano z obu stron. Steki są dość grube, więc wymagają dłuższego smażenia. 

Pod koniec posól rybę delikatnie jeszcze raz. Brotolę podawaj posypaną koperkiem z dodatkiem ryżu lub pieczonych ziemniaków i warzyw z patelni.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4