Przepisy Stek wołowy z grilla w różowym pieprzu

Składniki

2 rostbefy (po ok. 200 g)
4 łyżki pieprzu ziarnistego różowego
sól

Opis

Mięso wyciągnij z lodówki min. 30 minut przez grillowaniem. Obtocz steki z obu stron w pieprzu. Różowy pieprz jest bardzo delikatny w smaku. Nie spowoduje, że danie będzie bardzo pikantne. Rozgrzej maksymalnie grill. Grilluj mięso po 3 minuty z każdej strony. Obróć steki na ruszcie tylko raz i nie nakłuwaj ich. Posól mięso po ściągnięciu z ognia. Odstaw steki do odpoczęcia na ok. 5 minut. Podawaj np. z pieczonymi lub grillowanymi ziemniakami i warzywami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 15.10-21.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8