Przepisy Spaghetti z tuńczykiem
Składniki
200 g makaronu spaghetti
2 ząbki czosnku
1 cebula
1 puszka tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym lub w kawałkach
2 łyżki oliwy z oliwek
oliwa do polania
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1/2 puszki pomidorów bez skórek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż posiekaną cebulę i dodaj wyciśnięty czosnek. Dodaj pomidory i gotuj ok. 7 minut. Wrzuć rozdrobnionego tuńczyka. Dodaj sól i sporo pieprzu. Wymieszaj z wcześniej ugotowanym makaronem, polej oliwą. Na talerzu posyp posiekaną pietruszką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne