Przepisy Spaghetti z sosem pomidorowym
Składniki
150 g makaronu spaghetti
1 ząbek czosnku
1 cebula
3 łyżki oliwy z oliwek
garść świeżej bazylii posiekanej
1 kg pomidorów bez skóry lub ½ puszki pomidorów
3 łyżki startego parmezanu
oliwa z oliwek do polania
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij posiekaną cebulkę i wyciśnięty czosnek. Do podsmażanych warzyw dodaj pomidory i duś ok. 10 min, następnie dodaj posiekaną świeżą bazylię, sól i pieprz. Składniki z patelni wymieszaj z wcześniej ugotowanym makaronem, polej oliwą i posyp parmezanem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
155 min.
Dania główne
2 miesiące temu
25 min.
Desery
2 miesiące temu
120 min.
Desery