Przepisy Spaghetti z sosem bazyliowym
Składniki
350 g spaghetti
liści bazylli
1 mała cebula
2 ząbki czosnku
200 ml gęstej śmietany
50 ml śmietany (12%)
30 g parmezanu
8 szt. pomidorków koktajlowych
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Sposób przygotowania
1
Ugotuj makaron postępując zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Usmaż na oliwie przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekaną cebulę.
3
Dodaj posiekaną bazylię, starty parmezan oraz gęstą śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 10 minut na średnim ogniu.
4
Wymieszaj spaghetti gotowym sosem.
5
Podawaj z plasterkami pomidorów koktajlowych.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4