Przepisy Spaghetti z pieczarkami
Składniki
200 g makaronu spaghetti
2 ząbki czosnku
10 małych pieczarek
1/2 szkl. śmietanki 30%
2 łyżki oliwy z oliwek
50 g startego parmezanu lub sera twardego (np. dziugas)
oliwa z oliwek do polania
garść świeżych listków oregano
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę, usmaż wyciśnięty czosnek z wcześniej umytymi i pokrojonymi w plastry pieczarkami – duś wszystko przez ok. 15 min. Dodaj śmietankę i starty ser. Wszystko chwilkę podgrzej na małym ogniu. Dodaj sól i pieprz. Wymieszaj z wcześniej ugotowanym makaronem, polej oliwą, posyp oregano.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Desery