Przepisy Spaghetti z mielonym mięsem

Składniki

½ opakowania makaronu spaghetti
Mięso
250 g mięsa wieprzowego mielonego
1 ząbek czosnku
1 cebula (mała)
1 łyżka parmezanu (startego)
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
1 łyżka oliwy z oliwek
Sos pomidorowy
400 g koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku
1 szczypta soli
2 łyżeczki ziół prowansalskich
1 garść liści bazylii

Sposób przygotowania

1

Pokrój cebulę w kosteczkę i zmieszaj z mięsem. Dopraw solą i pieprzem.

2

Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i skrop oliwą.

3

Wsyp starty parmezan. Wszystko dokładnie wymieszaj.

4

Z mieszanki uformuj kule, umieść w formie do pieczenia i piecz w temperaturze 220 °C przez 20 minut.

5

Sos: Podsmaż sprasowany czosnek w oleju, zalej sosem pomidorowym. Przypraw solą, pieprzem i ziołami (według gustu). Zagotuj.

6

Ugotuj spaghetti, odcedź, wrzuć kulki mięsne i polej sosem.

7

Podawaj udekorowane liśćmi bazylii i posypane startym parmezanem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8