Przepisy Spaghetti z endywią w pysznym sosie serowym

Składniki

300 g makaronu spaghetti

1 główka endywii

200 g sera cheddar

1 łyżka parmezanu

30 g masła

300 ml mleka

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka gałki muszkatołowej

przyprawy: sól, biały pieprz

Opis

Makaron ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE i odcedź, nie przelewaj wodą. Do garnuszka wlej mleko i na wolnym ogniu podgrzewaj. W tym czasie zetrzyj ser parmezan i cheddar. Starte sery wsyp do ciepłego mleka, dodaj masło i mieszaj mieszadłem, aż sery się rozpuszczą. Przypraw gałką muszkatołową, pieprzem i solą (pamiętaj, że sery są już słone). Na patelni rozgrzej kilka łyżek oliwy z oliwek. Endywię umyj, osusz i posiekaj w paseczki, wrzuć na patelnię i podsmaż chwilkę. Dopraw solą i pieprzem, zmniejsz ogień i smaż dalej ok. 5 min, nie dłużej, by była chrupiąca. Endywię wrzuć do sosu i wymieszaj. Sos połącz z makaronem i podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4