Spaghetti z bobem, serem owczym, czosnkiem i kalarepką
Składniki
300 g spaghetti
150 g bobu
100 g sera owczego lub mozzarelli do zapiekania
1 kalarepka
2 ząbki czosnku
listki świeżej mięty
ok. 25 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Bób umyj i gotuj ok. 25 min w osolonej wodzie. Odcedź i obierz. Spaghetti ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE również w osolonej wodzie. Odcedź i nie przelewaj wodą. Kalarepkę umyj, obierz, po czym gotuj na parze przez ok. 15 min. Wyjmij, przestudź i pokrój w cienkie plasterki. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Ser pokrój w małą kostkę.

Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i gdy się zarumieni, wyjmij go na talerzyk. Na patelnię wrzuć bób, kalarepkę i smaż klika minut. Następnie dorzuć spaghetti i smaż razem kolejne kilka minut. Pod koniec dodaj ser, dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj. Przed podaniem posyp listkami świeżej mięty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy