Przepisy Spaghetti z bobem, serem owczym, czosnkiem i kalarepką

Składniki

300 g makaronu spaghetti
150 g bobu
100 g mozzarelli (lub sera owczego do zapiekania)
1 kalarepa
2 ząbki czosnku
6 listków świeżej mięty
25 ml oliwy z oliwek extra vergine
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Bób umyj i gotuj ok. 25 min w osolonej wodzie. Odcedź i obierz. Spaghetti ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE również w osolonej wodzie. Odcedź i nie przelewaj wodą. Kalarepkę umyj, obierz, po czym gotuj na parze przez ok. 15 min. Wyjmij, przestudź i pokrój w cienkie plasterki. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Ser pokrój w małą kostkę.

Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i gdy się zarumieni, wyjmij go na talerzyk. Na patelnię wrzuć bób, kalarepkę i smaż klika minut. Następnie dorzuć spaghetti i smaż razem kolejne kilka minut. Pod koniec dodaj ser, dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj. Przed podaniem posyp listkami świeżej mięty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8