Przepisy Spaghetti z bobem, serem owczym, czosnkiem i kalarepką

Składniki

300 g spaghetti

150 g bobu

100 g sera owczego lub mozzarelli do zapiekania

1 kalarepka

2 ząbki czosnku

listki świeżej mięty

ok. 25 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Bób umyj i gotuj ok. 25 min w osolonej wodzie. Odcedź i obierz. Spaghetti ugotuj al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE również w osolonej wodzie. Odcedź i nie przelewaj wodą. Kalarepkę umyj, obierz, po czym gotuj na parze przez ok. 15 min. Wyjmij, przestudź i pokrój w cienkie plasterki. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Ser pokrój w małą kostkę.

Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i gdy się zarumieni, wyjmij go na talerzyk. Na patelnię wrzuć bób, kalarepkę i smaż klika minut. Następnie dorzuć spaghetti i smaż razem kolejne kilka minut. Pod koniec dodaj ser, dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj. Przed podaniem posyp listkami świeżej mięty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4