Spaghetti gryczane z pastą sojową i algami morskimi i konfitowanymi pomidorami
Składniki
400 g makaronu gryczanego spaghetti
60 g pasty z soi
5 g glonów wakame
1 cebula
1 czosnek
5 pomidorków koktajlowych
10 ml oliwy
1 gałązka selera naciowego
1 młoda marchewka
1/4 pęczka młodej cebulki
300 ml bulionu warzywnego
Opis

Obierz cebulę i czosnek, pokrój drobno. Glony wakame zalej wrzątkiem w miseczce, aby napęczniały. Wstaw garnek z osoloną wodą do gotowania makaronu gryczanego. Obierz marchew i umyj seler. Warzywa pokrój w paseczki. W rondelku zagotuj bulion, dodaj cebulę, czosnek, marchew oraz seler. Gotuj powoli, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie dodaj pastę z soi, a na koniec glony wakame.

Gotuj makaron gryczany, przez ok. 4-5 min. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej pomidorki koktajlowe. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem z soi i glonami morskimi. Przełóż na głęboki półmisek i dekoruj pomidorkami koktajlowymi oraz pociętą cebulką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
70 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Napoje