Przepisy Spaghetti gryczane z pastą sojową i algami morskimi i konfitowanymi pomidorami

Składniki

400 g makaronu gryczanego spaghetti
60 g pasty miso
5 g glonów wakame
1 cebula
1 czosnek
5 pomidorków koktajlowych
10 ml oliwy z oliwek
1 gałązka selera naciowego
1 marchew
¼ pęczka dymki
300 ml bulionu warzywnego

Opis

Obierz cebulę i czosnek, pokrój drobno. Glony wakame zalej wrzątkiem w miseczce, aby napęczniały. Wstaw garnek z osoloną wodą do gotowania makaronu gryczanego. Obierz marchew i umyj seler. Warzywa pokrój w paseczki. W rondelku zagotuj bulion, dodaj cebulę, czosnek, marchew oraz seler. Gotuj powoli, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie dodaj pastę z soi, a na koniec glony wakame.

Gotuj makaron gryczany, przez ok. 4-5 min. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż na niej pomidorki koktajlowe. Ugotowany makaron wymieszaj z sosem z soi i glonami morskimi. Przełóż na głęboki półmisek i dekoruj pomidorkami koktajlowymi oraz pociętą cebulką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8