Przepisy Spaghetti alla carbonara

Składniki

​2 jajka

90 g boczku pokrojonego na cienkie plasterki (lekko wędzonego lub suszonego)

160 g makaronu spaghetti

1 ząbek czosnku, drobno posiekany

1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

2 łyżki oleju Solucci

30 g tartego sera owczego pecorino

1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

przyprawy: sól morska, świeżo zmielony kolorowy pieprz (opcjonalnie)

Opis

Jajka roztrzep widelcem i odstaw. Boczek pokrój w paseczki. Makaron ugotuj w osolonej wodzie i odcedź. Posiekaj czosnek oraz natkę pietruszki. Boczek podsmaż na oleju aż się zrumieni. Dodaj czosnek oraz natkę pietruszki, smaż na małym ogniu przez 15 sekund, następnie dodaj makaron. Odstaw z ognia i wymieszaj z połową sera pecorino oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Polej go roztrzepanymi jajkami i wymieszaj. Jajka mają utworzyć delikatny, kremowy sos i tylko trochę zgęstnieć od gorącego makaronu. Podawaj, doprawiając solą oraz posypując dodatkowym serem pecorino i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4