Przepisy Spaghetti à la Carbonara
Składniki
400 g makaronu spaghetti
4 jajka oraz 4 żółtka
200 g wędzonego boczku
150 g startego parmezanu
świeży pieprz zmielony
1/2 pęczka natki pietruszki
Opis

W dużej misce roztrzep jajka i żółtka, następnie dodaj do nich połowę startego sera, pieprz, natkę pietruszki i całość dokładnie wymieszaj. Makaron ugotuj all dente wg wskazówek na opakowaniu. Na patelni podsmaż na złocisto boczek i dodaj do niego ugotowany wcześniej makaron. Zalej masą jajeczną i dokładnie wymieszaj. Jajka powinny lekko się ściąć pod wpływem ciepła makaronu. Posyp parmezanem i od razu podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
5 min.
Napoje