Przepisy Souvlaki
Składniki
ok. 1/2 kg baraniny lub mięsa wieprzowego w kawałku (polędwica, schab, szynka) 
100 ml oliwy z oliwek
sok z 1 cytryny
2 łyżeczki oregano
przyprawy: sól, pieprz czarny
Opis

Mięso pokrój w kostkę ok. 2,5 cm. Do miski wlej oliwę, sok z 1 cytryny, sól, pieprz i oregano. Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso. Przykryj i wstaw do lodówki na ok. 6 godz. Następnie po schłodzeniu nadziewaj kawałki mięsa na patyki do szaszłyków. Przed pieczeniem możesz jeszcze posypać szaszłyki oregano. Piecz najlepiej na rozgrzanym grillu ok. 20 min, obracając je co jakiś czas, natomiast w piekarniku w temp. 210°. Podawaj z cytryną, frytkami lub ryżem i sałatką horiatiki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4