Sos tatarski z kaparami
Składniki
1 szkl. majonezu
2 łyżki ostrej musztardy
5 marynowanych grzybków
1 duży ogórek konserwowy lub kilka małych ogórków
3 łyżki kaparów
1 łyżka startego chrzanu
1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
1/2 szkl. jogurtu naturalnego
przyprawy: sól, cukier, pieprz biały, sok z cytryny do smaku
Opis

Majonez połącz z musztardą, dodaj posiekane drobno grzybki, ogórki i szczypiorek. Chrzan zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Następnie do niego dodaj kapary, dopraw solą, pieprzem, cukrem, i sokiem z cytryny. Sos podawaj na zimno do ryb, flanu grzybowego, ryby w galarecie i mięsa.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
20 min.
Desery