Przepisy Sos tatarski z kaparami

Składniki

1 szkl. majonezu

2 łyżki ostrej musztardy

5 marynowanych grzybków

1 duży ogórek konserwowy lub kilka małych ogórków

3 łyżki kaparów

1 łyżka startego chrzanu

1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku

1/2 szkl. jogurtu naturalnego

przyprawy: sól, cukier, pieprz biały, sok z cytryny do smaku

Opis

Majonez połącz z musztardą, dodaj posiekane drobno grzybki, ogórki i szczypiorek. Chrzan zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Następnie do niego dodaj kapary, dopraw solą, pieprzem, cukrem, i sokiem z cytryny. Sos podawaj na zimno do ryb, flanu grzybowego, ryby w galarecie i mięsa.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4