Przepisy Sos serowy na ciepło

Składniki

150 g sera lazur

50 g parmezanu

300 ml mleka

1 łyżka masła

1 łyżeczka mąki pszennej

sok z 1 cytryny

przyprawy: czerwony zmielony pieprz

Opis

Ser lazur pokrusz, a parmezan zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W litrowym garnku rozgrzej masło i wsyp mąkę. Następnie, cały czas mieszając powstałą zasmażkę, wlej powoli mleko i zagotuj. Zmniejsz ogień do minimum. Wsyp sery i mieszaj, aż się rozpuszczą w gorącym mleku. Zdejmij sos z ognia, dodaj sok z cytryny i zmielony czerwony pieprz do smaku. Ten sos idealnie smakuje, np. do warzyw gotowanych na parze PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA PARZE

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4