Sos pomidorowy
Składniki
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżka masła
ok. 1/3 szkl. rosołu z kostki lub gorącej wody
3 pomidory
szczypta cukru
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Pomidory sparz i zdejmij z nich skórkę. Obrane warzywa pokrój w kostkę. W rondelku rozprowadź masło i mąkę rosołem. Następnie dodaj do wywaru pomidory. Mieszaj bez przerwy aż sos się zagotuje. Dopraw go solą, cukrem i pieprzem. Możesz wzbogacić go również odrobiną śmietany. Sos świetnie nadaje się do kopytek, smażonych ryb i makaronu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Desery