Przepisy Sos musztardowy

Składniki

1 szklanka rosołu (gotowy lub z kostki, może być też szkl. wody)
1 cebula
2 łyżki masła
1 łyżka octu winnego białego
2 łyżki musztardy stołowej
½ łyżki cukru
½ szklanki mleka zagęszczonego niesłodzonego
1 łyżeczka estragonu suszonego
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Cebulę obierz i posiekaj w kostkę. Następnie usmaż na maśle na rumiano, zalej gorącą szklanką rosołu lub wody, dodaj mleko, ocet, musztardę, cukier i estragon. Całość zagotuj. Następnie przelej do miseczki i zmiksuj, dopraw solą i pieprzem. Sos świetnie nadaje się do makreli, pieczeni wieprzowych, parówek i kiełbasek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8