Sos koperkowy
Składniki
1 pęczek koperku
2 łyżki mąki
1/3 szkl. śmietany
1 szkl. bulionu warzywnego
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Koperek drobno posiekaj. W miseczce rozprowadź gorącą wodą bulion instant i przestudź. Następnie dodaj do niego mąkę, śmietanę i koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj – najlepiej mieszadłem – tak aby nie było grudek. Zimny sos przelej do rondelka i podgrzewaj na wolnym ogniu, ciągle mieszając aż zgęstnieje. Jeśli mąka za bardzo go zagęści, dolej do niego wody i wymieszaj. Na końcu przypraw do smaku solą i pieprzem. Sos koperkowy najlepiej smakuje na ciepło podawany z gotowanymi mięsami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Napoje
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
40 min.
Zupy