Przepisy Sos koperkowy

Składniki

1 pęczek koperku

2 łyżki mąki

1/3 szkl. śmietany

1 szkl. bulionu warzywnego

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Koperek drobno posiekaj. W miseczce rozprowadź gorącą wodą bulion instant i przestudź. Następnie dodaj do niego mąkę, śmietanę i koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj – najlepiej mieszadłem – tak aby nie było grudek. Zimny sos przelej do rondelka i podgrzewaj na wolnym ogniu, ciągle mieszając aż zgęstnieje. Jeśli mąka za bardzo go zagęści, dolej do niego wody i wymieszaj. Na końcu przypraw do smaku solą i pieprzem. Sos koperkowy najlepiej smakuje na ciepło podawany z gotowanymi mięsami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 13.08-19.08.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
Tesco Czekamy na pierwszy dzwonek.

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa wazna w dniach 13.08.2020-9.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzezeniem odmiennych terminów obowiazywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej nastepuje ogodz. 8:00 w dniu rozpoczecia promocji. Zdjecia umieszczone wgazetce moga odbiegac od wizerunku produktu znajdujacego sie w sprzedazy. Wszystkie ceny zawieraja VAT. Tesco nie prowadzi sprzedazy poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrazone sa w złotych. Nie wszystkie produkty zgazetki dostepne sa w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8