Sos grecki
Składniki
1/2 kg pomidorów
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 cebule
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
3 łyżeczki natki pietruszki
1 łyżeczka tymianku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Następnie duś powoli na oliwie, nie zarumieniając jej. Pomidory obierz ze skóry, wypestkuj i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli wraz koncentratem pomidorowym. Całość gotuj ok. 20 min. Czosnek rozetrzyj z solą, pieprzem i ziołami, dodaj pod koniec gotowania. Przed podaniem sos posyp pietruszką. Podawaj na ciepło do makaronów lub na zimno do przekąsek.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Desery
5 miesięcy temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
15 min.
Desery