Przepisy Sos czekoladowy do deserów

Składniki

100 g czekolady gorzkiej

3/4 szkl. cukru pudru

3/4 szkl. skondensowanego mleka zagęszczonego

1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

1 i 1/2 łyżeczki rumu

przyprawy: sól

Opis

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej: do niewielkiego garnka wlej wodę. Na garnek postaw miskę z połamaną na cząstki czekoladą (dno miski powinno być zanurzone w wodzie) i powoli podgrzewaj. Gdy czekolada zacznie się topić, zamieszaj ją, dodaj cukier puder i gotuj przez ok. 15 min. Od czasu do czasu mieszaj, aby czekolada się nie przypaliła. Następnie dodaj mleko, wanilię, rum i szczyptę soli. Sos dokładnie wymieszaj, przykryj i trzymaj nad ciepła wodą do momentu użycia. Sos podawaj do naleśników, lodów, ptysiów, puddingów, deserów z owocami i bitą śmietaną.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4