Przepisy Sos cytrynowy z melisą

Składniki

50 g majonezu

ok. 4 garście listków świeżej melisy

1 cytryna

125 ml śmietanki kremówki

szczypta soli

szczypta pieprzu

Opis

Melisę dokładnie umyj. Kilka listków odłóż do dekoracji, a resztę drobniutko posiekaj. Cytrynę umyj i sparz wrzątkiem. Skórkę z 1/2 cytryny zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami. Drugą połówkę obierz wzdłuż i część skórki pokrój w paseczki do dekoracji. Wyciśnij sok z cytryny do innego naczynia. Śmietanę kremówkę zmiksuj lub ubij z odrobiną soli. Następnie wymieszaj ją z majonezem i połącz ze startą skórką z cytryny oraz z drobno posiekaną melisą. Dodaj sok z cytryny i wszystko dokładnie wymieszaj. Na sam koniec sos udekoruj paseczkami ze skórki cytryny i świeżym listkiem melisy. Sos świetnie pasuje do pieczonych ziemniaków, jak i do mięsa z grilla.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4