Przepisy Sos chutney z kolendrą
Składniki
25 g liści świeżej kolendry (bez łodyżek)
2 łyżki wiórek kokosowych
1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru
1/2 pokrojonej papryczki chilli
100 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
1/2 łyżeczki cukru
przyprawy: sól, kminek
Opis

Liście kolendry dokładnie umyj i drobno pokrój. Wiórki kokosowe, imbir, chilli, jogurt, sok z cytryny i cukier zmiksuj aż powstanie gładki sos. Następnie dopraw solą i pieprzem. Sos przykryj i od razu wstaw do lodówki. Potrawę polej sosem tuż przed podaniem. Sos chutney pasuje do mięs grillowanych, takich jak np. karkówka w solance oraz warzyw.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Zupy