Przepisy Sos chutney z kolendrą

Składniki

25 g liści świeżej kolendry (bez łodyżek)

2 łyżki wiórek kokosowych

1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru

1/2 pokrojonej papryczki chilli

100 ml jogurtu naturalnego

1 łyżka soku z cytryny

1/2 łyżeczki cukru

przyprawy: sól, kminek

Opis

Liście kolendry dokładnie umyj i drobno pokrój. Wiórki kokosowe, imbir, chilli, jogurt, sok z cytryny i cukier zmiksuj aż powstanie gładki sos. Następnie dopraw solą i pieprzem. Sos przykryj i od razu wstaw do lodówki. Potrawę polej sosem tuż przed podaniem. Sos chutney pasuje do mięs grillowanych, takich jak np. karkówka w solance oraz warzyw.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4